Læs magasinet

I denne udgave kan du bl.a. læse mere om den grønne omstilling, som landbruget skal igennem for at leve op til kravene om at nedbringe klimaaftrykket og leve op til de politiske reduktionsmål. Det får stor betydning for udviklingen i landbrugsbranchen, hvilket også vil påvirke køb og salg af landbrugsejendomme i fremtiden.

At etablere klima- og miljøprojekter, fx minivådområder, vådområder eller skovrejsning kan være med til at give landbrugsejendomme en højere værdi – for natur, men mindst også målt på ejendomsværdi. Og faktisk kan man få tilskud og gratis hjælp og rådgivning til at få det etableret.

Ejendomsselskabet Stensdal Group er en af de virksomheder, der har lagt en strategi for at blive klimaneutrale. De ejer og udlejer mere end 130.000 m² af Storkøbenhavns erhvervslejemål, så et vigtigt element for at nå deres fremtidige mål, er at opkøbe landbrugsjord til skovrejsning. Dette har dog vist sig sværere end forventet.

Der er stor efterspørgsel efter landbrugsejendomme. Gennemsnitligt steg jordpriserne i 2021 med 12.000 kr. på landsplan, selvfølgelig med store geografiske forskelle, men der er flere tegn på, at jordpriserne fortsat vil gå opad i 2022.

Bliv opdateret på markedet for landbrugsejendomme

Når du skriver dig op sender vi dig link til det nye magasin samt tidligere udgivelse. Vi sender dig selvfølgelig også en mail når der kommer nyt indhold der matcher landbrug. Ombestemmer du dig, kan du let afmelde dig nederst i mailen.

Er det en ældre udgave af Market Insight du er på jagt efter?

Udfyld formularen ovenover, så modtager du link til alle ældre udgaver af market Insight også. 

Har du spørgsmål? Tag endelig fat i en af vores landbrugsspecialister

Frank Poll
Partner og landbrugschef
+45 5858 8575 · 
fpo@edc.dk

Mogens Worre-Jensen
Landbrugskonsulent
+45 5858 8683 · 
mwj@edc.dk

Sara Notkin
Salgskoordinator
+45 5858 8576 · 
shn@edc.dk